Prima pagină » Anunțurile Disney de la CinemaCon 2022

Anunțurile Disney de la CinemaCon 2022

(Credit: Disney)

Pe 27 aprilie 2022 a avut loc prezentarea The Walt Disney Company din cadrul CinemaCon 2022. Într-o prezentare de 90 de minute, compania a debutat imagini exclusive din Avatar 2, Doctor Strange în Multiversul Nebuniei, Lightyear, filmul Amsterdam al lui David O. Russel și Bob’s Burgers. Iată un rezumat pentru anunțurile Disney de la CinemaCon 2022.

Debutul prezentării

Tony Chambers, vice-președintele executiv al distribuției cinematografice, a dat startul sesiunii prin recunoașterea unei schimbări în peisajul divertismentului. Însă a continuat contrazicându-se „un lucru care nu s-a schimbat și nu o va face este puterea filmelor”. „Nimic nu poate egala puterea combinată a Disney, Walt Disney Animation, Pixar, Marvel Studios, Lucasfilm, Searchlight, 20th Century, toate conduse de Alan Bergman, aflat astăzi între spectatori”.

Înainte să-i cedeze scena președintelui Marvel Studios, Kevin Feige, a pus în gardă publicul: „Ţineţi-vă bine pentru ceea ce urmează”.

Prezentarea Marvel

Prima prezentare au fost imagini în exclusivitate pentru Doctor Strange 2. Filmul a câștigat deja $42 de milioane din vânzările în avans ale biletelor. Feige a spus că a venit direct de la prima recapitulare creativă Marvel Studios, după trei ani. Evenimentul a avut o tabelă gigantică „care ne duce prin următorul deceniu și sunt proiecte unice, speciale și menite pentru cinematografe”.

A ispitit cu filme 3D importante și a spus că Ryan Coogler „lucrează din plin” la noul film din franciza Pantera Neagră. „Am revenit? Da, știu că am revenit”, a spus el cu încredere, citând colaborarea și încasările uriașe cu Sony pentru Omul-Păianjen: Niciun Drum Spre Casă. „În următorii 10 ani cu personajele existente, noi personaje și noi abordări ale firelor narative cu ajutorul multiversului, orice se poate întâmpla”.

Feige a prezentat mai apoi imagini extinse din Doctor Strange. Acestea aveau în prim plan o nuntă cu personajul lui Rachel McAdams mergând printr-un coridor înainte ca un titan-ciclop cu 8 tentacule să amenințe nunta. Personajele lui Benedict Wong și Cumberbatch se luptă cu acesta, alături de America Chavez, personajul lui Xochitl Gomez. Aceasta explică, mai târziu, multiversul și abilitatea ei de a călători prin acesta (în timp ce a numit titanul un acolit care o urmărea).

Prezentarea Pixar

Disney a oferit 30 de minute din filmul Lightyear de la Pixar, ce va avea premiera în cinematografe pe 17 iunie. Acesta este primul film Pixar ce va avea o premieră cinematografică internațională de la începutul pandemiei. (Suflet, Luca și Roșu Aprins au debutat exclusiv pe Disney+ în țările unde serviciul era disponibil.)

Primul spin-off cinematografic al filmelor Povestea Jucăriilor, proiectul Lightyear este dezvoltat drept filmul care a inspirat cunoscutul personaj, Buzz Lightyear. Jucat de Chris Evans (Tim Evans a jucat personajul în filmele originale), Buzz nu e o jucărie, ci personajul uman după care a fost bazată jucăria lui Andy.

Despre Lightyear

Filmul începe cu Buzz – în celebrul său costum – alături de prietenul său cel mai bun și comandantul misiunii, Alicia Hawthorne, jucată de Uzo Aduba. Cei doi conduc o investigație asupra unei planete îndepărtate cu semne de viață. Însă misiunea merge prost și cei doi rămân blocaţi pe planetă. Lucrând la un plan de evadare, Buzz decolează într-o navetă spațială și călătorește, din greșeală, în timp, de mai multe ori. Acesta o vede pe Alicia logodită, mai apoi, întemeindu-şi o viaţă de familie.

Până la finalul primului act, Buzz își pierde prietenul. Gen. Cal Burnside, jucat de Isiah Whitlock Jr., preia comanda. Determinat să-și încheie misiunea, Buzz revine în spațiu. Mai târziu în film, care va avea o lansare IMAX, lui Buzz i se vor alătura noi personaje:

  • Izzy Hawthorne, nepoata lui Alicia, jucată de Keke Palmer;
  • Mo, jucat de Taika Waititi;
  • Darby, jucată de Dale Soules.

În Lightyear apare și antagonistul lui Buzz, Zurg, jucat de James Brolin. Soldatul spațial primește de asemenea un nou prieten, Sox, o pisică digitală jucată de Peter Sohn.

Cel mai recent film din franciză, Povestea Jucăriilor 4, a fost lansat în 2018 și a depășit $1 mld. la box office. Acesta a câștigat mai apoi un Oscar pentru cel mai bun film animat.

Prezentarea 20th Century Studios

Noul film al lui David O. Russel are acum un titlu, Amsterdam, și a fost descris drept o tragicomedie despre trei prieteni aflați în miezul unuia din cele mai șocante planuri secrete din istoria SUA. Cei trei prieteni sunt Christian Bale, Margot Robbie și John David Washington, un doctor, o asistentă și avocat „care s-au întâlnit în Belgia”. Aceștia au o scenă cu Robert De Niro care-i interoghează în legătură cu trecutul lor.

„Viaţa bate filmul”, promite teaser-ul ce include garderoba anilor 1930, cu o secvență de dans și altă scenă cu Taylor Swift alături de Bale, Washington și Chris Rock în timp ce cei patru stau în jurul unui sicriu cu „un om mort într-o cutie” (spune Chris Rock).

Avatar 2

Prezentarea s-a încheiat cu un teaser exclusiv pentru Avatar 2, ce are acum un titlu, Avatar: The Way of Water. Filmul a primit de asemenea și primul sinopsis oficial:

Având loc la mai mult de un deceniu de la evenimentele primului film, Avatar: The Way of Water spune povestea familiei Sully (Jake, Neytiri și copiii lor), problemele care-i urmează, distanțele pe care le parcurg pentru a se ține unul pe celălalt în siguranță, luptele pe care le poartă pentru a rămâne în viață și tragediile pe care le îndură.

Filmul nou Avatar va avea premiera în cinematografe pe 16 decembrie 2022. Teaserul va rula în cinematografe înainte de proiecțiile Doctor Strange.

Alte informații

Pentru mai multe informații din lumea Disney, vă invităm în grupul nostru de Facebook. De asemenea, puteți verifica secțiunea de noutăți a blogului nostru pentru alte articole.

Un fan mare Disney, Marvel și Star Wars. Printre filmele preferate se numără The Avengers, Avengers: Infinity War, Iron Man, Avengers: Endgame, etc. de la Marvel Studios. De asemenea de la Star Wars, Episode IV: A New Hope, Episode V: The Empire Strikes Back, Episode III: Revenge of the Sith.

Lasă un răspuns