Prima pagină » Bob Iger a revenit în funcţia de CEO al Walt Disney

Bob Iger a revenit în funcţia de CEO al Walt Disney

Robert Iger, actualul CEO

Bob Iger a revenit în funcţia de CEO al Walt Disney

Comitetul Disney a declarat: ” Bob Iger a revenit în funcţia de CEO al Walt Disney vreme de 2 ani, timp în care este împuternicit să instituie o nouă direcţie strategică pentru dezvoltarea continuă şi să-şi găsească succesorul.”

Walt Disney Company a declarat că Bob Chapek s-a retras din funcţia de CEO, Bob Iger reluându-şi rolul.

Comitetul de conducere a mai declarat următoarele:

„Îi mulţumim domnului Robert Chapek pentru contribuţia adusă, inclusiv menţinerea frâielor pe linia de plutire în contextul provocărilor pandemiei Covid-19. Comitetul a hotărât că domnul Robert Iger are toate atributele necesare pentru a călăuzi compania în aceste vremuri de transformări.”

Fostul CEO tocmai semnase anterior un contract de extindere a contractului pe o perioadă de trei ani.

Bob Iger a admis într-un memo că revenirea sa este plină de recunoştinţă şi cu un sentiment umil.

Robert Iger s-a retras din funcţie în februarie 2020, predând ştafeta lui Bob Chapek, fostul lider al parcurilor.

Preşedintele comitetului a adăugat că adversităţile pandemiei şi-au lăsat amprenta asupra Disney: închiderea parcurilor, liniilor de croazieră, oprirea producţiior.

Acest lucru a dus la creşterea numărului de abonaţi, Bob Chapek reorganizând direcţia organizaţională a companiei spre partea de streaming.

Mandatul lui Robert Chapek a fost nestatornic, marcat de controverse.

De la campania împotriva vedetei Văduva Neagră, ce a dus la o despăgubire financiară excedentară şi alte reacţii din spaţiul public.

În plus, operaţiunile Disney începuseră să fie neproductive pe plan financiar.

Fostul CEO anunţase blocarea angajărilor, oprirea călătoriilor de afaceri neesenţiale, urmând o perioadă marcată de disponibilizări, pentru reducerea costurilor.

Robert Iger s-a alăturat reţelei ABC în 1974, devenind preşedinte după achiziţionarea Disney în 1995, fiind numit în funcţia de CEO la Disney în 2005. Promovarea sa fiind un rezultat al talentului său pentru afaceri, s-a făcut remarcat prin simţul său înnăscut pentru viziunea artistică.

Bob Iger a dus Disney pe noi culmi prin cumpărarea Pixar (2005), Marvel (2009), Lucasfilm (2012), cu încasări de 10 miliarde la box office.

Tot în 2019 Disney a cumpărat 20th Century Fox, Fox Searchlight, FX Networks, National Geographic, devenind un nume în divertisment.

În vreme ce Bob Iger a devenit un susţinător al artiştilor, reputaţia fostului CEO a fost pătată la momentul lansării Văduvei Negre simultan pe Disney+ şi în cinematografe.

Vedeta, la momentul acela, a intentat un proces, susţinând eliminarea încasărilor la box office în detrimentul promovării serviciului de streaming.

Despre Disney+

Disney+ este platforma de streaming care cuprinde producții de la Disney, Pixar, Marvel, Star Wars și National Geographic și Star. În anumite țări, serviciul include și noul brand de producții de divertisment general, Star.

Serviciul de streaming, Disney+ face parte din segmentul Disney Media & Entertainment Distribution. Serviciul oferă o colecție de conținut original exclusiv, în continuă creștere. Printre care filme de lung metraj, documentare, seriale de acțiune și de animație și scurtmetraje.

Pentru mai multe informații, vizitați disneyplus.com sau căutați aplicația Disney+ pe majoritatea dispozitivelor mobile și a televizoarelor conectate.

Alte informații

Pentru mai multe informații din lumea Disney, vă invităm în grupul nostru de Facebook. De asemenea, puteți verifica secțiunea de noutăți a blogului nostru pentru alte articole.

Printre filmele preferate se numără: Thor 2, filmele Ant-Man, Doctor Strange, Pantera Neagră, Război Civil,Omul Păianjen: Niciun Drum Spre Casă, Căpitanul Marvel, Văduva Neagră, Cruella, filmele Războiul Stelelor, serialele WandaVision, Loki, What We Do In The Shadows, The Gifted, Daredevil, Punisher, Defenders, Cloak and Dagger, Agent Carter, Familia Simpson şamdp

Lasă un răspuns