Prima pagină » Disney ţinteşte o restructurare a companiei

Disney ţinteşte o restructurare a companiei

Bob Iger, CEO-ul Walt Disney Company; KEVIN DIETSCH/GETTY IMAGES

Disney ţinteşte o restructurare a companiei

Remarci şi analize

Într-un interviu CNBC, Bob Iger a vorbit despre studiourile Marvel, a adresat o reorganizare a serviciilor mass-media audiovizuale tradiţionale, a menţionat faptul că Marvel, Pixar cât şi Lucasfilm au fost suprasolicitate dincolo de capacitatea normală de extindere a brandurilor în sine de către fostul CEO Bob Chapek, fostul succesor ales de acesta, care a fost înlăturat toamna trecută.

” În zelul de a ne diversifica portofoliul şi de a ne extinde cererea de conţinut disponibil, ne-am suprasolicitat partea creativă, dincolo de capacitatea normală de dezvoltare a acestor proprietăţi intelectuale. Marvel este doar unul dintre aceste exemple. Nu s-au ridicat la nivelul promisiunilor făcute în materie de producţie televizată. Nu doar şi-au intensificat cota de producţie pe lungmetraje, ci au ajuns să înmulţească nivelul de proiecte realizate pentru Disney+. Acest puseu a dus la o diluare a atenţiei, atât pe plan intern cât şi în rândul audienţei. Este mai mult o cauză decât o problemă în sine. „

Remarcile întăresc comentariile din martie, adăugând că Marvel nu are o problemă, dar insistând că nu este nevoie de mai multe continuări multiple pentru un singur personaj.

Bob Iger conduce o iniţiativă de reducere a costurilor, ţintind să recupereze 5,5 miliarde $ din costurile de cheltuieli, o măsură care se traduce prin 7.000 de locuri de muncă disponibilizate. Pentru conformarea cu noua abordare strategică, Disney va investi mai puţin, atât financiar cât şi pe volumul de proiecte.

În situaţia ESPN, este în căutarea unui „partener strategic” care va uşura tranziţia spre clădirea unei platforme de streaming pentru canalul de sport, rămânând unul dintre proprietari.

În ceea ce priveşte serviciile mass-media tradiţionale, remarcile lui Iger au fost că „aceste industrii nu reprezintă un pilon al companiei Disney”, semnalând o potenţială vânzare.

Reporterul a menţionat ABC, filialele sale, cât şi postul de cablu FX, întrebându-l direct pe acesta dacă sunt la vânzare. „Modelul din prezent de distribuire a conţinutului televizat cât şi modelul economic ce îl susţine este unul deteriorat. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume”, a replicat CEO-ul Bob Iger.

Analiza expertului media

Analistul financiar Steven Cahall a adăugat că vânzarea serviciilor tradiţionale ar îmbunătăţi rata medie anuală de creștere a unei investiții într-o perioadă determinată de timp, mai mare de un an, cu 20%, iar vânzarea ABC Network, a FX, Freeform şi a cotei de 50% în A+E sunt puse la bătaie, în urma analizei specialistului.

Despre Disney+

Disney+ este platforma de streaming care cuprinde producții de la Disney, Pixar, Marvel, Star Wars și National Geographic și Star. În anumite țări, serviciul include și noul brand de producții de divertisment general, Star.

Serviciul de streaming, Disney+ face parte din segmentul Disney Media & Entertainment Distribution. Serviciul oferă o colecție de conținut original exclusiv, în continuă creștere. Printre care filme de lung metraj, documentare, seriale de acțiune și de animație și scurtmetraje.

Pentru mai multe informații, vizitați disneyplus.com sau căutați aplicația Disney+ pe majoritatea dispozitivelor mobile și a televizoarelor conectate.

Alte informații

Pentru mai multe informații din lumea Disney, vă invităm în grupul nostru de Facebook. De asemenea, puteți verifica secțiunea de noutăți a blogului nostru pentru alte articole.

Printre filmele preferate se numără: Thor 2, filmele Ant-Man, Doctor Strange, Pantera Neagră, Război Civil,Omul Păianjen: Niciun Drum Spre Casă, Căpitanul Marvel, Văduva Neagră, Cruella, filmele Războiul Stelelor, serialele WandaVision, Loki, What We Do In The Shadows, The Gifted, Daredevil, Punisher, Defenders, Cloak and Dagger, Agent Carter, Familia Simpson şamdp

Lasă un răspuns