Prima pagină » Filmul live-action Moana şi-a găsit regizorul

Filmul live-action Moana şi-a găsit regizorul

Moana (colţul din dreapta jos: regizorul Thomas Kail) WALT DISNEY CO./ Colecţia EVERETT; JOHN LAMPARSKI/GETTY IMAGES

Regizorul câştigător al premiilor Tony, Thomas Kail, pentru piesa Broadway Hamilton, a fost ales să regizeze interpretarea live-action Moana.

Disney a anunţat adaptarea în primăvară, distribuindu-l pe Dwayne Johnson în pielea semizeului Maui, el fiind şi vocea versiunii animate.

Moana este inspirată din legendele polineziene şi spune povestea unei adolescente care nu îşi ascultă tatăl, şeful de trib al unei insule ce se înfruntă cu un dezastru ecologic iminent, pornind într-o misiune de a reuni un obiect mistic cu deţinătorul lui, zeiţa Te Fiti. Pe drum, ea îl eliberează pe Maui de pe insula pe care este ţinut prizonier, sunt prinşi de un crab uriaş, ea găsind tăria de a deveni următorul şef de trib.

Această nouă abordare aduce un omagiu comunităţilor şi tradiţiilor insularilor Pacificului, din perspectiva unei adolescente dornică să-şi croiască propriul destin.

Thomas Kail a atras atenţia comunităţii Broadway cu In The Heights, câştigând un premiu Tony pentru regia unui musical. El s-a reunit cu Lin Manuel Miranda (compozitor, actor, cântăreţ, regizor, rapper, dramaturg) pentru piesa Hamilton, regizorul dobândind o decernare nu doar pentru regie, musicalul câştigând şi 11 din cele 16 premii la care a fost nominalizat.

Această onoare a atras atenţia Hollywoodului, regizorul ocupându-se de adaptarea televizată de tip musical Grease Live!, Thomas Kail primind două premii Emmy pentru regie şi producţie, apoi reuşind să se ocupe de cârma a cinci episoade din Fosse/ Verdon ( FX), înhăţând o nominalizare Emmy pentru regie, fiind şi momentul în care şi-a cunoscut viitoarea soţie, Michelle Williams.

Moana va reprezenta primul debut regizoral în scena lungmetrajelor de buget mare.

Acesta a părăsit acum scena Broadway, însă adaptarea Sweeney Todd cu Josh Groban şi Annaleigh Ashford a primit critici extrem de pozitive, câştigând cinci nominalizări la premiile Tony, inclusiv pentru cea mai bună relansare a unei producţii de tip musical.

Despre Disney+

Disney+ este platforma de streaming care cuprinde producții de la Disney, Pixar, Marvel, Star Wars și National Geographic și Star. În anumite țări, serviciul include și noul brand de producții de divertisment general, Star.

Serviciul de streaming, Disney+ face parte din segmentul Disney Media & Entertainment Distribution. Serviciul oferă o colecție de conținut original exclusiv, în continuă creștere. Printre care filme de lung metraj, documentare, seriale de acțiune și de animație și scurtmetraje.

Pentru mai multe informații, vizitați disneyplus.com sau căutați aplicația Disney+ pe majoritatea dispozitivelor mobile și a televizoarelor conectate.

Alte informații

Pentru mai multe informații din lumea Disney, vă invităm în grupul nostru de Facebook. De asemenea, puteți verifica secțiunea de noutăți a blogului nostru pentru alte articole.

Printre filmele preferate se numără: Thor 2, filmele Ant-Man, Doctor Strange, Pantera Neagră, Război Civil,Omul Păianjen: Niciun Drum Spre Casă, Căpitanul Marvel, Văduva Neagră, Cruella, filmele Războiul Stelelor, serialele WandaVision, Loki, What We Do In The Shadows, The Gifted, Daredevil, Punisher, Defenders, Cloak and Dagger, Agent Carter, Familia Simpson şamdp

Lasă un răspuns