Prima pagină » Rază de speranță are premiera pe Disney+ pe 2 mai

Rază de speranță are premiera pe Disney+ pe 2 mai

Într-o notă de modernitate sensibilă, rază de speranță este inspirat de povestea remarcabilă a lui Miep Gies, care a riscat totul pentru a o ascunde pe Anne Frank și familia ei în Amsterdam.

Din distribuție fac parte Bel Powley („The Morning Show”), Joe Cole („Gangs of London”) și Liev Schreiber („Ray Donovan”), nominalizat la premiile Emmy®

Trailer

National Geographic a lansat trailerul seriei în opt părți Raza de speranță. Noua serie limitată RAZĂ DE SPERANȚĂ (A small light) este inspirată de povestea lui Miep Gies, care a jucat un rol esențial în ascunderea Annei Frank și a familiei sale în timpul ocupației naziste în Amsterdam. În onoarea lui Miep, National Geographic a anunțat că această serie limitată de mare intensitate, produsă de ABC Signature și Keshet Studios, va debuta pe 2 mai, cu 2 epsioade pe Disney+. Câte un nou episod va fi disponibil apoi în fiecare marți pe Disney+.

Povestea serialului

Spusă dintr-o perspectivă a sensibilității moderne, RAZĂ DE SPERANȚĂ este inspirată de povestea remarcabilă a secretarei Miep Gies (Bell Powley), o tânără încăpățânată și fără griji, într-o perioadă în care a avea opinii te putea condamna la moarte. Ea este rugată de șeful ei, Otto Frank (Liev Schreiber) să îl ajute să își ascundă familia împotriva naziștilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Miep a fost de acord, fără ezitare.

În următorii doi ani, ea și soțul ei dârz și devotat, Jan (Joe Cole), împreună cu câțiva alți eroi obișnuiți, au avut grijă de familiile Frank, van Pels și Pfeffer, ascunzându-i într-o anexă secretă.

Cu o viață odinioară plină de petreceri și bună dispoziție, seria detaliază cum existența lui Miep s-a schimbat în momentul în care a zis da. De la mersul zilnic la cumpărături la furtul de cupoane de rație și la vândutul prețioaselor moșteniri de familie, acest proces a presupus multe sacrificii altruiste. În final, Miep a fost cea care a găsit jurnalul lui Anne Frank și l-a păstrat pentru a fi împărtășit ulterior de către aceasta și Otto lumii întregi, servind drept mărturie pentru generațiile care vor veni.

Producția

Filmată în locații din Amsterdam și Praga, RAZĂ DE SPERANȚĂ prezintă cum cuplul curajos ascundea mulți alți oameni, împreună cu cele opt suflete din anexă, în și în jurul orașului Amsterdam cu ajutorul Rezistenței olandeze. Interpretarea înverșunată a lui Powley scutură istoria și face ca povestea lui Miep să fie din nou relevantă și nemuritoare, forțând publicul să se întrebe ce ar fi făcut în locul ei și, într-o lume modernă, să se întrebe dacă ar fi avut curajul să țină piept urii. Titlul seriei se bazează pe ceea ce a spus Miep spre finalul vieții: „Nu-mi place să mi se spună că sunt eroină, nimeni nu trebuie să creadă că pentru a ajuta oamenii trebuie să fii special. Chiar și o simplă secretară sau o gospodină sau un adolescent poate aprinde o luminiță într-o cameră întunecată.”

Producătorii

Joan Rater și Tony Phelan, creatorii și producătorii executivi ai seriei, au declarat: „Poate că oamenii știu povestea lui Anne Frank și a familiei ei, însă ceea ce se întâmpla în afara pereților anexei respective este la fel de important, captivant și relevant. Când am auzit despre puterea înnăscută de care au dat dovadă Miep și Jan prin faptul că și-au pus în pericol viețile pentru a-i ajuta pe alții în timpul ocupației, am fost uluiți. RAZĂ DE SPERANȚĂ este o poveste adevărată care nu trebuie niciodată dată uitării. Sperăm că va avea un impact de durată asupra telespectatorilor și ne va ajuta să înțelegem importanța descoperirii poveștilor nespuse ale Holocaustului și a lecțiilor pe care acea perioadă continuă să ni le ofere.”

Distribuția

Echipa de distribuție îi include și pe Amira Casar, în rolul lui Edith Frank,mama lui Margot și a lui Anne; Billie Boullet, care o interpretează pe Anne Frank; Ashley Brooke, în rolul sorei mai mari a lui Anne, Margot Frank; Andy Nyman în rolul lui Hermann van Pels, Caroline Catz în rolul lui Auguste van Pels, Rudi Goodman în rolul luiPeter van Pels și Noah Taylor în rolul lui Dr. Fritz Pfeffer, care s-au ascuns în anexă împreună cu familia Frank; Eleanor Tomlinson în rolul lui Tess, cea mai bună prietenă a lui Miep; Sally Messham în rolul lui Bep Voskuijl, Ian McElhinney în rolul lui Johannes Kleiman și Nicholas Burns în rolul lui Victor Kugler, colegii de serviciu ai lui Miep; precum și Liza Sadovy în rolul doamnei Stoppelman, Laurie Kynaston în rolul lui Casmir, și Sebastian Armesto în rolul lui Max Stoppelman.

Studiouri

RAZĂ DE SPERANȚĂ este produsă de ABC Signature și Keshet Studios pentru National Geographic. Producătorii executivi și creatorii Joan Rater și Tony Phelan („Anatomia lui Grey”, de la ABC, „Fire Country” de la CBS) sunt coordonatorii proiectului, iar Susanna Fogel (“The Flight Attendant,” “Cat Person”), câștigătoare a unui premiu DGA și nominalizată la Emmy®, regizează mai multe episoade, inclusiv episodul pilot. Producătorii executivi sunt Peter Traugott și Lisa Roos din partea Keshet Studios, Alon Shtruzman din partea Keshet International, și Avi Nir din partea Keshet Media Group.


Despre National Geographic Content

Premiată și apreciată de critici, National Geographic Content, parte a unui joint venture între The Walt Disney Company și National Geographic Society, creează și oferă povești și experiențe captivante din domeniul istoriei naturale, științei, aventurii și explorării.

Sursă de inspirație a unei legături mai profunde cu lumea, studioul de conținut ajunge la 300 de milioane de oameni din întreaga lume, în 180 de țări și 33 de limbi, prin intermediul canalelor globale National Geographic (National Geographic Channel, Nat Geo WILD, Nat Geo MUNDO), al filmelor documentare National Geographic și al platformelor de streaming direct pentru consumatori Disney+ și Hulu.

Conținutul său divers include franciza Genius, câștigătoare a premiului Emmy®, serialele Life Below Zero și Secrets of the Whales, precum și filmul Free Solo, premiat cu Oscar® și BAFTA. În 2022, National Geographic Content a primit opt premii Emmy la categoria Știri și documentare, pe lângă premiul Emmy pentru Life Below Zero, premiul Emmy pentru cea mai bună imagine pentru un program de realitate, acesta fiind al șaselea Emmy în total.

Mai multe detalii

Pentru mai multe informații, accesați natgeotv.com sau nationalgeographic.com, sau urmăriți Nat Geo pe FacebookTwitterInstagramYouTube și LinkedIn

Despre ABC Signature

Unul dintre studiourile de televiziune Disney, ABC Signature produce multe dintre cele mai importante creații de succes ale ABC Entertainment, inclusiv „Anatomia lui Grey” și „Station 19″; coproducțiile „The Good Doctor”, „A Million Little Things”, „The Rookie”, „The Rookie: Feds” și „Home Economics”, și emisiunea de talk-show „Jimmy Kimmel Live!” Printre serialele ABC Signature, menționăm „grown-ish” și„The Watchful Eye” pentru Freeform; „Godfather of Harlem” pentru MGM+; „Bad Sisters” și „Five Days at Memorial” pentru Apple TV+; „Fleishman Is In Trouble” pentru FX; „Reasonable Doubt” și „This Fool” pentru Hulu, precum și două seriale care urmează să fie lansate „Tiny Beautiful Things” și „UnPrisoned”. „A Small Light” pentru Nat Geo și serviciul de streaming Disney +, seria include „The Mighty Ducks: Game Changers”, „Big Shot”, „National Treasure: Edge of History” și „Muppets Mayhem” care urmează să fie lansat.

Despre Keshet Studios

Cu birouri în Los Angeles și New York, Keshet Studios este divizia de producție a Keshet International (KI) cu sediul în SUA, oferind o platformă internațională pentru voci, povești și talente americane deosebite. Studioul se bazează pe catalogul extins al KI, precum și pe rețeaua sa vastă de conexiuni, pentru a dezvolta, produce și împacheta conținut pentru piețele americane și internaționale.  Ca parte a pactului de producție în curs de desfășurare și a acordului de primă vizionare cu Universal Television (UTV), Keshet Studios coproduce seria de mare succes La Brea (NBC) și The Missing creat de David E Kelley (Peacock), co-dezvoltând, de asemenea, mai multe proiecte pentru diverși cumpărători, inclusiv After School SpecialTies That Bind și The Stuntwoman cu UTV. De asemenea, în acest moment filmează Echo 3, adaptarea americană a serialului When Heroes Fly creată de Keshet, pentru Apple TV+.  


Despre Disney+

Disney+ este platforma dedicată de streaming care cuprinde producții de la Disney, Pixar, Marvel, Star Wars și National Geographic și Star. În anumite țări, serviciul include și noul brand de producții de divertisment general, Star.

Serviciul de streaming, Disney+ face parte din segmentul Disney Media & Entertainment Distribution. Serviciul oferă o colecție de conținut original exclusiv, în continuă creștere. Printre care filme de lung metraj, documentare, seriale de acțiune și de animație și scurtmetraje.

Pentru mai multe informații, vizitați disneyplus.com sau căutați aplicația Disney+ pe majoritatea dispozitivelor mobile și a televizoarelor conectate.

Alte informații

Pentru mai multe informații din lumea Disney, vă invităm în grupul nostru de Facebook. De asemenea, puteți verifica secțiunea de noutăți a blogului nostru pentru alte articole.

Sursă:

Un fan mare Disney, Marvel și Star Wars. Printre filmele preferate se numără The Avengers, Avengers: Infinity War, Iron Man, Avengers: Endgame, etc. de la Marvel Studios. De asemenea de la Star Wars, Episode IV: A New Hope, Episode V: The Empire Strikes Back, Episode III: Revenge of the Sith.

Lasă un răspuns