Prima pagină » Schimbare în ‘Star Wars’: Filmele lui Kevin Feige și Patty Jenkins au fost abandonate, Taika Waititi vrea să joace în propriul film

Schimbare în ‘Star Wars’: Filmele lui Kevin Feige și Patty Jenkins au fost abandonate, Taika Waititi vrea să joace în propriul film

Când Jon Favreau a pășit pe covorul roșu pentru premiera sezonului 3 din „The Mandalorian”, pe 28 februarie, creatorul și producătorul executiv al serialului Disney+ a avut un sentiment de nostalgie.

„A trecut ceva timp de când nu am mai fost cu toții împreună aici așa”, a declarat Favreau pentru Variety, evocând premiera din noiembrie 2019 pentru lansarea serialului și a platformei Disney+. „A fost înainte ca primul episod să fie difuzat!”.

La acea vreme, „The Mandalorian” era un războinic de teren în vasta galaxie „Star Wars”, ceva minor pe lângă „The Rise of Skywalker”, lungmetrajul culminant al regizorului J.J. Abrams, care era așteptat doar o lună mai târziu să spulbere box office-ul ca o Stea a Morții. În schimb, „The Mandalorian” a devenit o senzație globală datorită drăgălășeniei incandescente a bebelușului Yoda, făcând ca Disney+ să atingă viteza luminii cu 26,5 milioane de abonați în primele șase săptămâni.

„The Rise of Skywalker”, pe de altă parte, a făcut implozie în mod spectaculos. Filmul a obținut doar jumătate din încasările lui „The Force Awakens” din 2015 și a fost disprețuit pe scară largă de fani, iar de atunci, dezvoltarea filmului „Star Wars” a rămas blocată în mlaștinile din Dagobah. În timp ce Disney+ se mândrește cu o flotă robustă de seriale „Star Wars” live-action – trei difuzate numai în 2022 – niciun film „Star Wars” nu a primit undă verde. Cel mai devreme, un film este programat să debuteze în cinematografe în decembrie 2025, la șase ani după „The Rise of Skywalker”.

Nu este din lipsă de încercări. În decembrie 2020, Kathleen Kennedy, șefa Lucasfilm, a anunțat că Patty Jenkins, realizatoarea filmului „Wonder Woman”, va regiza următorul film „Star Wars”, aventura unică „Rogue Squadron”. Dar, în septembrie 2022, Disney a retras titlul de la lansarea programată pentru decembrie 2023, iar surse care cunosc producția spun că aceasta nu se mai află în dezvoltare. (În decembrie, Jenkins a spus într-o declarație că încă mai dezvoltă „Rogue Squadron”, dar „nu știu dacă se va întâmpla sau nu”).

Între timp, Variety a aflat că un posibil lungmetraj „Star Wars” produs de Kevin Feige, șeful Marvel Studios, nu mai este, de asemenea, în dezvoltare activă la Lucasfilm.

Când vestea implicării lui Feige într-un film „Star Wars” a apărut în septembrie 2019, a stârnit speculații ale fanilor, între timp dezmințite pe scară largă, potrivit cărora acesta ar fi pe cale să îl înlocuiască pe Kennedy la conducerea Lucasfilm. Filmul a rămas în viață până în mai 2022, când scenaristul Michael Waldron („Doctor Strange in the Multiverse of Madness”) a declarat pentru Variety că a început să lucreze la un scenariu „Star Wars” pentru Feige. „Mă bucur că am libertatea în acest sens de a face ceva care nu este neapărat o continuare sau altceva”, a spus Waldron.

Cinci luni mai târziu, Feige l-a angajat pe Waldron pentru a scrie scenariul pentru „Avengers:Războaie Secrete” din 2026, punctul culminant în stil „Endgame” în Saga Multivers a studiourilor Marvel. Între acest proiect și celelalte 19 titluri (și numărătoarea continuă) pe care Marvel le-a anunțat pentru cinematografe și streaming în următorii patru ani, responsabilitățile lui Feige față de MCU îl țin departe, foarte departe de „Star Wars” pentru o mare parte a deceniului.

În ceea ce-l privește pe Rian Johnson, cineastul nu a ascuns faptul că încă vrea să facă filmele „Star Wars” pe care le-a anunțat pentru prima dată în 2017, înainte de lansarea filmului său „The Last Jedi”, iar Kennedy a fost clar că Lucasfilm încă îl vrea. Dar prioritățile imediate ale lui Johnson – continuarea filmelor sale: Knives Out cu Daniel Craig pentru Netflix și sezonul 2 al serialului de succes Peacock „Poker Face” cu Natasha Lyonne – îl vor ține ocupat în viitorul apropiat.

Așadar, ce film din „Star Wars” ar putea să se încadreze în acea dată de lansare deschisă din decembrie 2025? Sursele spun că regizorul filmului „Thor: Dragoste și tunet”, Taika Waititi, continuă să lucreze la posibilul său lungmetraj „Star Wars” și, cel mai probabil, ar avea și el un rol în acesta, similar în importanță cu rolul său remarcabil de Adolf Hitler imaginar în filmul său premiat cu Oscar în 2019, „Jojo Rabbit”. Deși Lucasfilm încă nu a confirmat oficial, sursele spun că studioul s-a angajat să realizeze un film „Star Wars” de la regizoarea Sharmeen Obaid-Chinoy, o documentaristă de două ori premiată cu Oscar („Saving Face”, „A Girl in the River: The Price of Forgiveness”), care și-a făcut debutul în narațiunea live-action cu două episoade din 2022 din „Ms. Marvel” pentru Disney+. Damon Lindelof („Watchmen”) și Justin Britt-Gibson („Counterpart”) au fost atașați în octombrie pentru a scrie scenariul acestui film.

Dacă unul dintre aceste filme sau un proiect încă neanunțat, aterizează în fruntea liniei, a fost un secret păstrat cu înverșunare la Lucasfilm, dar sursele spun că studioul va începe să își dezvăluie planurile pentru viitorul cinematografiei „Star Wars” la convenția Star Wars Celebration din Londra, în weekendul 7 aprilie. Acest anunț, însă, va concura cu actualizările așteptate pentru cel puțin patru seriale Disney+, inclusiv ultimul sezon al aclamatului „Andor”; noi seriale ale lui Leslye Headland („The Acolyte”) și Jon Watts („Skeleton Crew”); și primul impuls major pentru „Ahsoka”, un spin-off al serialului „The Mandalorian” și al serialului de animație „The Clone Wars”, cu Rosario Dawson în rolul principal, care își propune să debuteze la sfârșitul verii.

Așadar, deocamdată, mesajul Lucasfilm pentru fanii filmelor „Star Wars”: Răbdare, să aveți trebuie. 😊

Despre Disney+

Disney+ este platforma dedicată de streaming care cuprinde producții de la Disney, Pixar, Marvel, Star Wars și National Geographic și Star. În anumite țări, serviciul include și noul brand de producții de divertisment general, Star.

Serviciul de streaming, Disney+ face parte din segmentul Disney Media & Entertainment Distribution. Serviciul oferă o colecție de conținut original exclusiv, în continuă creștere. Printre care filme de lung metraj, documentare, seriale de acțiune și de animație și scurtmetraje.

Pentru mai multe informații, vizitați disneyplus.com sau căutați aplicația Disney+ pe majoritatea dispozitivelor mobile și a televizoarelor conectate.

Alte informații

Pentru mai multe informații din lumea Disney, vă invităm în grupul nostru de Facebook. De asemenea, puteți verifica secțiunea de noutăți a blogului nostru pentru alte articole.

Sursă:

Expert in TV & Movie Reviews

Lasă un răspuns