Prima pagină » Filmul Titanic este disponibil de azi pe Disney+ în varianta 4K

Filmul Titanic este disponibil de azi pe Disney+ în varianta 4K

Sub regia lui James Cameron, filmul a primit un număr record de 11 premii Oscar

Filmul ”Titanic”, regizat de James Cameron, poate fi vizionat de astăzi în varianta 4K pe Disney+. Cu o distribuție din care fac parte câștigătorii premiului Oscar® Leonardo DiCaprio și Kate Winslet, filmul prezintă o poveste de dragoste epică, plină de acțiune, ce se desfășoară în contextual călătoriei inaugurale a celei mai mari nave aflate în funcțiune la acel moment. „Titanic” a câștigat un număr record de 11 premii Oscar®, printre care: Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cea mai bună cinematografie, Cel mai bun montaj, Cea mai bună regie artistică și scenografie, Cel mai bun design vestimentar, Cea mai bună coloană sonoră originală dramatică, Cel mai bun cântec original, Cel mai bun sunet, Cel mai bun montaj al efectelor sonore și Cele mai bune efecte vizuale. La lansarea sa inițială, în 1997, filmul a devenit numărul 1 în box office-ul mondial din toate timpurile.

Despre film

„Titanic” a schimbat cursul istoriei cinematografiei și a devenit filmul definitoriu al unei întregi generații. Această poveste de dragoste emoționantă, plină de situații dramatice, a devenit memorabilă nu doar pentru povestea sa emoționantă, ci și pentru interpretările superbe ale lui Leonardo DiCaprio și Kate Winslet și pentru efectele speciale uluitoare care au făcut ca scufundarea așa-numitei nave a viselor să fie incredibil de realistă. Nașterea iubirii și pasiunea interzisă vorbesc fiecărei inimi, în timp ce inevitabilitatea și dimensiunea tragediei stârnește lacrimile tuturor. Nu este de mirare că această epopee extraordinară – apreciată de public și de critici deopotrivă – a doborât toate recordurile de încasări, fiind primul film din istorie care a câștigat mai mult de un miliard de dolari.

La scurt timp după lansare, „Titanic” a devenit un adevărat fenomen cultural, iar momentele sale emblematice au rămas pentru totdeauna întipărite în mintea publicului. Scena cu mâna extaziată pe geamul aburit al unei mașini în timpul unei iubiri pasionale, îmbrățișarea de la prora celui mai luxos pachebot al epocii; dezastrul incredibil de spectaculos recreat care a scufundat visele îndrăgostiților și multe altele.

Povestea filmului

„Titanic” ne amintește de partea umană a celei mai faimoase accidente din istoria omenirii. El prezintă în mod emoționant frumusețea pură a relației dintre Jack și Rose, pe care nici convențiile sociale, nici forța sălbatică a naturii nu au putut să o destrame. Această aventură romantică nu poate fi pur și simplu uitată. De aceea, „Titanic” a căpătat rapid o viață proprie, lansându-i pe DiCaprio și Winslet în stratosfera celebrităților și deschizând cariere pline de premii și onoruri pentru vedetele de la Hollywood.

Regizorul James Cameron explica puterea filmului prin faptul că „Titanic nu este doar o poveste de avertizare – un mit, o parabolă, o metaforă pentru răul uman. Este, de asemenea, o poveste despre credință, curaj, sacrificiu și, mai presus de toate, dragoste”.

Totodată, cei pasionați de această poveste pot viziona documentarul National Geographic Titanic după 20 de ani cu James Cameron (2017) disponibil pe Disney+, în care regizorul analizează deciziile cheie pe care le-a luat în crearea emblematicului Titanic.

Despre Disney+

Disney+ este platforma dedicată de streaming care cuprinde producții de la Disney, Pixar, Marvel, Star Wars și National Geographic și Star. În anumite țări, serviciul include și noul brand de producții de divertisment general, Star.

Serviciul de streaming, Disney+ face parte din segmentul Disney Media & Entertainment Distribution. Serviciul oferă o colecție de conținut original exclusiv, în continuă creștere. Printre care filme de lung metraj, documentare, seriale de acțiune și de animație și scurtmetraje.

Pentru mai multe informații, vizitați disneyplus.com sau căutați aplicația Disney+ pe majoritatea dispozitivelor mobile și a televizoarelor conectate.

Alte informații

Pentru mai multe informații din lumea Disney, vă invităm în grupul nostru de Facebook. De asemenea, puteți verifica secțiunea de noutăți a blogului nostru pentru alte articole.

Sursă:

Un fan mare Disney, Marvel și Star Wars. Printre filmele preferate se numără The Avengers, Avengers: Infinity War, Iron Man, Avengers: Endgame, etc. de la Marvel Studios. De asemenea de la Star Wars, Episode IV: A New Hope, Episode V: The Empire Strikes Back, Episode III: Revenge of the Sith.

Lasă un răspuns